Wat moet ik weten om dakdekker te worden?

Om dakdekker te worden, heb je geen formele opleiding nodig. Sommige werkgevers hebben mogelijk kwalificaties nodig, zoals voorafgaande opleiding of ervaring met dakinstallatie, maar er zijn leerlingprogramma's om nieuwe dakdekkers de vaardigheden te leren die ze nodig hebben voor de baan. Je moet wel kunnen voldoen aan de fysieke eisen van dakbedekkingen. Dakdekker zijn is een baan die veel variatie biedt.

Je werkt aan daken die zijn gemaakt van veel verschillende materialen, waaronder asfalt, metaal en rubber. Sommige daken kunnen plat zijn en andere zijn schuin, sommige in steilere mate dan andere. Je moet ook onthouden dat al je werk buitenshuis wordt uitgevoerd en dat je dus met alle weersomstandigheden te maken krijgt. Er zijn geen formele onderwijsvereisten om dakdekker te worden.

De meeste mensen worden dakdekkers door instapbanen of leerlingplaatsen te doen bij bouw- of dakbedekkingsbedrijven. U kunt beginnen met gewoon helpen met de voorbereiding en schoonmaak voordat u daadwerkelijk begint met dakbedekking. Hoewel de meeste dakdekkers tijdens het werk leren, leren sommigen hun vak via een leerlingprogramma. Er zijn geen specifieke onderwijsvereisten voor dakdekkers.

Hoewel er geen specifieke onderwijsvereisten zijn voor dakdekkers, worden middelbare schoolcursussen wiskunde, beroepsonderwijs, mechanisch tekenen en blauwdruklezen als nuttig beschouwd. Technische scholen die cursussen aanbieden met betrekking tot dakbedekking kunnen in enkele gebieden beschikbaar zijn.