Hoe vaak moet het dak worden vervangen?

Als uw dak goed is geïnstalleerd, uw zolder voldoende geventileerd is en uw dak wordt onderhouden, komt het zo dicht mogelijk bij de maximale levensduur. Dit betekent dat u gedurende ongeveer 20 jaar of zelfs tot ongeveer 50 jaar (of langer) geen vervanging nodig hebt, afhankelijk van het soort dakbedekkingsmateriaal dat u heeft. Onder normale omstandigheden moeten asfaltkiezeldaken met 3 tabs 15-20 jaar meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Architecturale asfaltkiezeldaken zijn echter wat veerkrachtiger tegen de elementen vanwege hun ontwerp.

Deze kunnen tot 10 jaar langer meegaan dan asfaltkiezeldaken met 3 tabs. Afhankelijk van het type dakbedekkingsmateriaal, waar u woont en hoe goed u het onderhoudt, kan uw dak 15 tot 100 jaar meegaan. Laten we eens kijken hoe lang verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen bedoeld zijn om mee te gaan. Gordelroos zal moeten worden vervangen als er barsten aan de hand zijn.

De omvang van de vervanging hangt af van hoe snel het probleem wordt opgevangen, dus waakzaamheid blijft belangrijk. Lees meer over een lekkend dak en wat u kunt doen. Het probleem met een door de wind beschadigd dak is dat de blootgestelde plekken op het dak moeilijk te detecteren zijn, vooral als de dakspanen zijn opgetild. Een dakspanen die door wind is opgetild, kan het afdichtmiddel en mogelijk de spijker hebben losgemaakt, wat allemaal betekent dat het dak moet worden vervangen.

Leer deze tips voor het verwijderen van dakspanen, zodat je geen spijkerbed op je grond hebt. Blootgestelde spijkers kunnen roesten en leiden tot een lekkend dak. Afhankelijk van hoeveel spijkers er zijn blootgesteld en hoe lang ze zijn blootgesteld, kan het een vervanging van het dak vereisen. Hoe lang uw dak meegaat, hangt voornamelijk af van het type dak dat u bezit en hoe goed u het door de jaren heen hebt onderhouden.

Gemeenschappelijke asfaltshingles met drie lipjes zijn een van de meest betaalbare dakbedekkingsopties. Deze betaalbaarheid heeft echter een prijs — een kortere levensduur. De meeste daken met asfaltshingles gaan naar schatting 15 tot 20 jaar mee. Je kunt verwachten dat architecturale asfaltshingles iets langer meegaan met gemiddeld 25 tot 30 jaar.

Galvalume of metalen dakbedekkingsmaterialen hebben een geschatte levensduur van 30 tot 45 jaar en betontegels gaan over het algemeen tussen de 30 en 50 jaar mee. Bel een aannemer om naar buiten te komen voor een inspectie en ontvang een schatting van het vervangen van het dak, zodat u een idee hebt van hoeveel u moet besparen als de tijd daar is. Als de strepen je niet storen of als je niet klaar bent om te investeren in een nieuw dak, installeer dan zink- of koperstrips (verkrijgbaar bij dakbedekkingscentra) langs de bovenste loop van gordelroos. We weten wat er nodig is om u een dakvervanging te geven die u jarenlang gemoedsrust geeft.

Daken zijn niet gemaakt om eeuwig mee te gaan, hoewel sommige dakbedekkingsmaterialen veel langer lijken mee te gaan dan andere. Het vervangen van uw dak kan een grote onderneming zijn, dus hier zijn enkele dingen die u moet weten voordat u uw dak laat vervangen. Naast goed onderhoud van het dakbedekkingsmateriaal speelt het klimaat ook een belangrijke rol in de levensduur van uw dak. Asfaltshingles en composietdaken zijn de meest voorkomende materialen en gaan meestal ook de minste tijd mee (meestal gemiddeld ongeveer 20 jaar) voordat ze moeten worden vervangen.

Hier zijn enkele veelvoorkomende voorbeelden van dakschade die de levensduur van uw dak zal verkorten als u het niet oplost. Als de persoon in een warm klimaat met veel zon leeft, moet zijn dak mogelijk vaker worden vervangen. Hoewel dit niet noodzakelijk betekent dat u en uw huis onmiddellijk gevaar lopen op instorten van het dak, is het absoluut iets dat u eerder dan later moet aanpakken. Op korte termijn kan uw dak een aantal problemen ondervinden, zoals lekken, schimmelgroei, verhoogde energierekeningen als gevolg van ontsnapte lucht en de introductie van ongedierte en dieren in uw daksysteem.

Gemeenschappelijke metalen dakbedekkingsmaterialen, zoals staal en aluminium, moeten 50 jaar meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Elk jaar het mos schoonmaken is geen oplossing voor dit probleem, omdat het waarschijnlijker betrekking heeft op het hele daksysteem en onmiddellijke aandacht vereist. Over het algemeen kunnen hoogwaardige, duurzame materialen in combinatie met regelmatig onderhoud de levensduur van uw dak aanzienlijk verlengen. .