Gaan daken 30 jaar mee?

Een houten shingle dak kan tot 30 jaar meegaan, maar individuele gordelroos moet mogelijk daarvoor worden vervangen. Een dak van kleipannen gaat gemiddeld 50 jaar mee, terwijl metalen daken 20 tot 70 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit. Leistenen daken kunnen tot een eeuw meegaan en dakspanen op zonne-energie zullen naar verwachting ongeveer 30 jaar meegaan. Meestal gaat een dak van 30 jaar gemiddeld 12-15 jaar mee in extremere klimaten, zoals we hier in Texas hebben.

Maar hoe kan dit zijn, zeg je. Om dit te begrijpen, moeten we eerst kijken hoe de fabrikanten hun kiezelniveaus en garanties nu definiëren versus hoe ze ze in het verleden hebben gedefinieerd. Meestal gaat een houten shingle dak ongeveer 30 jaar mee met garanties die oplopen tot 30 jaar. Om ervoor te zorgen dat houten dakspanen en schuddaken meegaan, moet u echter regelmatig onderhoud uitvoeren.

Het onderhoud van houten daken omvat jaarlijkse schoonmaakbeurten, evenals het opnieuw schilderen of kleuren om de 5 jaar. Het is niet ongebruikelijk om boerderijen en schuren te zien in landelijke gebieden met zinkdaken van meer dan 70-100 jaar oud. Betontegels of kleitegels zijn een andere gunstige dakbedekkingsoptie, vooral voor duurdere of luxe woningen. Er zijn verschillende handleidingen online voor het uitvoeren van dakreparaties, dus als u zich op uw gemak voelt met doe-het-zelf, kunt u vaak zelf nieuwe gordelroos op uw dak repareren of aanbrengen.

Een ding om in gedachten te houden als u een kiezeldak met 3 tabbladen overweegt, is dat ze de neiging hebben om beter te presteren in meer gematigde klimaten zoals de oostkust en het midwesten, dus als u ergens in woont of onroerend goed koopt met zeer koude winters of dat ongelooflijk vatbaar is voor grote stormen of sneeuwstormen, u wil misschien kijken naar alternatieve opties. Een gemodificeerd bitumendak, of modbit, lijkt op een opgebouwd dak, maar maakt gebruik van een enkele laag materiaal gemaakt van asfaltbumen gemodificeerd met polymeren en versterkt met glasvezel of polyester. Als uw dak lekt of de onderlaag uitvalt, moet uw dak of de onderlaag eronder worden vervangen. Dat gezegd hebbende, zijn er verschillende soorten asfaltshingles, evenals andere dakbedekkingsmaterialen waarmee rekening moet worden gehouden bij het schatten van de levensduur van een bepaald daksysteem.

Als u op zoek bent naar een woning met een ouder dak (of uw eigen dak is al een tijdje niet vervangen), ziet u misschien zelfs 50 jaar oude dakspanen of daksystemen op de markt - en hoewel u altijd een dakinspectie moet krijgen voordat u een nieuw huis of gebouw koopt, is het voor sommige typen mogelijk van dakbedekking om zo lang mee te gaan. Dankzij de dikte van het versterkte PVC-membraan en de hete lucht gelaste naden die een sterke permanente hechting vormen (de naden zijn het sterkste punt in een PVC-membraan, terwijl de naden het zwakste punt zijn in EPDM-rubber), kan dit systeem vaak twee keer zo lang meegaan als EPDM rubberen daken. We zijn het erover eens dat 28ga en 29ga stalen staande naadpanelen van Menard's niet op woondaken mogen worden gebruikt. Het maakt niet uit welk type dakbedekkingsmateriaal u kiest om te installeren of dat al op uw terrein bestaat, u moet meer te weten komen over de manier waarop het is gebouwd - het zal u helpen begrijpen hoe lang het kan duren, hoe dakinspecties werken, wanneer en hoe uw dak mogelijk moet worden gerepareerd, en zelfs wat voor soort dak u zou moeten krijgen als u een nieuw huis bouwt of een bestaand dak vervangt.

Dit was zeer informatief en uitgebreid om me te helpen bepalen of het tijd is om mijn dak te vervangen. Uw dakbedekkingsaannemer weet welke soorten hij moet gebruiken, afhankelijk van de gebruikte materialen en de structuur van het gebouw. Het is essentieel dat het dek schoon en droog is voordat de rest van de lagen op zijn plaats wordt gelegd - en dat de oude dakspanen of dakbedekkingsmateriaal volledig worden verwijderd voordat de nieuwe lagen worden aangebracht, aangezien het toevoegen van nieuw product bovenop het oude kan leiden tot een verscheidenheid aan langetermijnproblemen die de levensduur verkorten van het dak. Afhankelijk van het metaal zijn corrosie, weersschade, vervaging en algemeen verlies van visuele aantrekkingskracht indicatoren dat het tijd is om een nieuw dak te krijgen.