Kan shingle dak 30 jaar meegaan?

De meeste asfaltshingles gaan tussen de 15 en 30 jaar mee - afhankelijk van de weersomstandigheden en het klimaat in uw regio. Architecturale (dimensionale) gordelroos gaat 20 tot 30 jaar mee. Asfaltshingles kunnen doorgaans tussen de 12 en 30 jaar meegaan. De meeste dakspandaken worden echter in 17-25 jaar vervangen.

Asfaltshingles gaan 15 tot 30 jaar mee. Architecturale gordelroos is een premium type asfaltshingles die 25 tot 30 jaar meegaan. Het is essentieel dat het dek schoon en droog is voordat de rest van de lagen op zijn plaats wordt gelegd - en dat de oude dakspanen of dakbedekkingsmateriaal volledig worden verwijderd voordat de nieuwe lagen worden aangebracht, aangezien het toevoegen van nieuw product bovenop het oude kan leiden tot een verscheidenheid aan langetermijnproblemen die zullen verkorten de levensduur van het dak. Een belangrijk ding om te overwegen wanneer u een daksysteem kiest of een nieuwe woning koopt, is de weerstand van het dak tegen opwaartse wind, wat het zuigeffect is dat wordt gecreëerd door windkrachten terwijl de lucht parallel aan het dakoppervlak stroomt.

In de loop van de tijd worden houten dakspanen zacht zilvergrijs en zien er geweldig uit op bijna elke huisstijl, maar ze zijn vooral goed geschikt voor huizen in Tudor- en cottage-stijl met steile daken. Een van de redenen waarom mensen denken dat ze het dak moeten vervangen, is omdat ze deze donkere strepen zien en aannemen dat het vuil of asfalt erdoorheen stroomt. Degenen die in bijzonder natte of vochtige klimaten leven en overwegen asfaltdak te vervangen, willen misschien investeren in speciaal vervaardigde algenbestendige gordelroos. De meest populaire is de dakspanen met drie tabbladen, waarbij de onderkant van elke strip in drie tabbladen wordt gesneden, waardoor er drie individuele gordelroos ontstaat.

Leistenen dakbedekking wordt gewaardeerd om zijn luxueuze uitstraling en hoe duurzaam het is - een dak in leisteen kan 50 tot 100 jaar meegaan, en in feite zijn er leistenen daken die al meer dan een eeuw staan. Een pannendak heeft een langere of kortere levensduur op basis van het klimaat waarin het zich bevindt; bijvoorbeeld, een pannendak in Florida zal een ander type onderhoud vereisen dan een pannendak in Illinois. Een dakinspectie uitgevoerd door een professional kan u helpen deze vragen en meer te beantwoorden, en u kunt het dak ook zelf visueel onderzoeken op krullen of knikken gordelroos, ontbrekende gordelroos, beschadigde gordelroos, schade aan het knipperen of afdichtingen rond de schoorstenen, dakramen of dakkapellen, korrels of puin in de goten of rond de grond in de buurt van uw huis, en andere tekenen van toekomstige problemen. U wilt ook andere factoren overwegen voordat u uw dak vervangt of een woning koopt: de ouderdom van het dak, hoeveel lagen dakspanen er zijn en of het dak goed is verstevigd en geventileerd.

Verwacht ongeveer 40-60 jaar van aluminium, hoewel het totale bereik 40-70 jaar is voor Kynar 500 gecoate aluminium dakpanelen. Uw dakbedekkingsaannemer weet welke soorten hij moet gebruiken, afhankelijk van de gebruikte materialen en de structuur van het gebouw. Koperen dakbedekking is verkrijgbaar in gordelroos, panelen en bekleding en combineert een prachtig uiterlijk met een lange levensduur in het 75-100 jaar assortiment. Als het dak op het oosten en westen is gericht, krijgt elke kant evenveel direct zonlicht als de zon opkomt en over je huis gaat naarmate de dag vordert.

Hoewel een dakaannemer 25 of 30 jaar kan zeggen, vraagt u zich waarschijnlijk af of het echt zo lang zal duren. Spuitdaken van polyurethaanschuim kunnen normaal gesproken tussen 20+ jaar meegaan, maar met een goed jaarlijks onderhoud en tijdige reparaties (indien nodig in geval van hagelschade, omgevallen bomen, enz.