Is dakbedekking gemakkelijk te leren?

Deze cursussen kunnen worden gevolgd op verschillende technische en online scholen. De meeste dakdekkers leren de truc van het vak tussen een maand en een jaar. Die tijdlijn kan echter variëren op basis van de complexiteit van elk dak en elke werklocatie. De bladeren veranderen van kleur en je denkt erover na om de sneeuwbanden voor de auto uit te graven - je moet hem klaar maken voor de winter.

Een even voordelige tijdsinvestering kan worden gedaan op het dak van uw huis; het moet zich ook voorbereiden op de winter. Maak je geen zorgen, het duurt niet lang; meestal is het gewoon een eenvoudige visuele inspectie. En je wilt het nu laten doen voordat sneeuw en vorst op het dak komen. Misschien betekent dit dat dakdekkers bescheiden zijn over de moeilijkheid van hun werk, maar Reid Ribble, CEO van de National roofing Contractors Association, gelooft dat dergelijke bescheidenheid niet nodig is.

Het werk is zonder twijfel fysiek zeer veeleisend omdat dakdekkers op daken moeten klimmen en geen hoogtevrees kunnen hebben. Begin aan de onderkant van de gevel en overlap de delen van de druppelrand een paar centimeter terwijl je je een weg baant over het dak (zie figuur A). Of u nu woonhuizen opnieuw kiezelt of platte daken installeert op commerciële gebouwen, werken als dakdekker kan een uitdagende, maar dynamische klus zijn. Hoewel dakbedekking als de meest fysiek veeleisende werd beschouwd, geloofden zowel aannemers als consumenten niet dat het moeilijk te beheersen was in vergelijking met andere gecontracteerde banen.

Het vilt houdt het dakterras droog voordat gordelroos doorgaat, beschermt tegen door de wind aangedreven regen als dakspanen uitvallen en verhoogt de brandwerendheid. Als het gaat om commerciële dakbedekking, heeft Vermont Roofing Company de ervaring en vaardigheden om elk soort commercieel dakbedekkingsproject aan te pakken, zoals leisteen, asfaltshingle, houtschudders, metaal (inclusief koper), tegels, evenals enkellaagse systemen zoals EPDM, PVC, TPO, gemodificeerd bitumen, vloeibaar aangebracht en gebouwd- up-systemen. Zelfklevende onderlaag voor dakbedekking (vaak „ijs- en wateronderlaag genoemd) kan dit voorkomen omdat het aan het dakdek kleeft om water af te sluiten. Een woordvoerder van CraftJack zei 152 van de aannemers (9%) die reageerden op de enquête geïdentificeerd als dakdekkers.

Met meer dan 55 jaar ervaring in commerciële dakbedekking, is Vermont Roofing Company bereid om uw volgende project af te handelen. Wanneer ze klaar zijn met hun opleiding, hebben vakmensen zoals dakdekkers, schilders, metselaars en mobiele kraanmachinisten een vaste baan. Nadat je een vergunning hebt verkregen (indien nodig) en het dak veilig schoon hebt gestript, knippert de nageldruppelrand vlak langs de dakrand. Als je geïnteresseerd bent in een hands-on, lonende carrière, is het misschien de taak voor jou om dakbedekkingsprofessional te worden.

Tijdens de training leert u veiligheidsmaatregelen, apparatuur en gereedschappen, dakbedekkingsmaterialen en andere componenten van het hele daksysteem. Het volgen van de spijkerinstructies van de fabrikant is van cruciaal belang; onjuist spijkeren is de grootste oorzaak van dakstoringen bij stormen.