Wat betekent leven onder hetzelfde dak?

Wonen onder hetzelfde dak (met iemand) Afb. Om een woning met iemand te delen. Impliceert het leven in een hechte relatie, als man en vrouw. Wordt gebruikt als je een huis deelt met iemand.

Ze was teleurgesteld dat zij en haar beste vriendin niet onder hetzelfde dak zouden wonen. Katten en honden zijn geen natuurlijke vijanden, maar ze zijn ook geen natuurlijke vrienden. Wanneer ze onder hetzelfde dak wonen, strijden ze om voedsel en water, territorium en de genegenheid van de mensen. Als de twee dieren meerdere jaren samenleven, komen ze tot een begrip en leren ze de verschillende kwesties te respecteren die voor elk van hen belangrijk zijn.

En ik dacht dat terwijl je dit ding over honden had, over het trainen, nou, terwijl Felix onder hetzelfde dak woonde als wij, je me niet zo vaak hoefde te achtervolgen. Amerikaanse definitie en synoniemen van onder hetzelfde dak uit het online Engelse woordenboek van Macmillan Education. Het dak in de zin brengen en vermelden dat het hetzelfde dak is, zijn allemaal details die de luisteraar sowieso zou hebben aangenomen, dus dienen als nadruk. Veel gezinnen bestaan niet langer uit de stereotiepe echtgenoot, vrouw, drie kinderen en een hond, die allemaal onder hetzelfde dak wonen.